Innstilte avganger for Ytterøyferga

Håper å kunne gå 22.00, men værutsiktene er ikke positive.

  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

– Vi har vært nødt til å innstille de to siste avgangene på grunn av den kraftige vinden. Vi håper på bedring til avgangen 22.00, men så langt ser det dårlig ut, sier skipper Frode Letnes.

Fortvilt pendlerleder

Det var en fortvilt leder av pendlerforeninga Trønder-Avisa var i kontakt med torsdag kveld.

– Vi ble lovt ei ferge som skulle gå i vindstyrke opp til 20 sekundmeter. En slik styrke er vi ikke i nærheten av i kveld, sier Per Aunan.

– For dårlig motorkraft

Han forteller at problemene ifølge fergeselskapet er at de ikke har nok motorkraft for å holde ferga i båsen på Ytterøy.

– Det er langt oftere innstillinger på grunn av været etter at nyferga kom. Men været på strekningen har ikke endret seg. Det holder ikke vann at ferga ikke kan gå i slike vindforhold som vi har nå, sier Aunan.

Kyllingbiler og isbil værfast

Han forteller at det torsdag kveld sto 5 kyllingbiler på Levangersida som skulle over å hente slaktekylling. Det er nå stor spenning i om disse kommer seg over i løpet av kvelden.

Som et lite paradoks står isbilen værfast på Ytterøy. Men i dette været er det vel liten sjansen for at isen smelter. Skulle avgangen kl. 22.00 også bli innstilt, er første mulighet for å komme seg over til øya fredag 5.30.