Nå er Nils Åge en av tre kandidater

Nils Åge Aune, prost i Verdal, er fortsatt nominert til å ta over som biskop etter Tor Singsas.

Nils Åge Aune (51) er nå prost i Sør-Innherad prosti, på Verdal.  Foto: Den Norske Kirke

Nyheter

Nils Åge Aune (51) er nå prost i Sør-Innherad prosti, på Verdal. Han er opprinnelig inderøyning, og har bodd og arbeidet i Verdal siden 1995. Han var sokneprest på Stiklestad før han ble prost. Tor Singsaas går av som biskop 1. september.

31 personer ble opprinnelig foreslått som arvtakere, men i dag informerte Den Norske Kirke Etter om at etter avstemningsrunden i mars/april står disse tre igjen som kandidater til ny biskop i Nidaros:

• Herborg Oline Finnset

• Ragnhild Jepsen

• Nils Åge Aune

Nå skal alle biskopene og Nidaros bispedømmeråd gi sine anbefalinger til Kirkerådet. På Kirkerådets møte 12.-14. juni i Trondheim skal det tilsettes ny biskop i Nidaros bispedømme. Valget står mellom de tre som fikk størst oppslutning i vårens avstemningsrunde.

Prost i Strinda, Herborg Oline Finnset, fikk flest stemmer i avstemningsrunden som ble holdt i mars og april. Valget av ny biskop i Nidaros står dermed mellom henne, Ragnhild Jepsen og Nils Åge Aune. De tre bispekandidatene er i dag proster i Nidaros.

Etter vekting sitter Finnset med 30,57 prosent av stemmene, Jepsen fikk 29,37 prosent og Aune kom på en tredjeplass med 20,22 prosent av stemmene. Det er avlagt totalt 291 stemmer blant menighetsråd, kirkelig ansatte og teologiske professorer.

Stillingen som biskop i Nidaros blir ledig etter at biskop Tor Singsaas går av i juli i år. Singsaas som har vært biskop i Nidaros bispedømme siden 2008, har sin avskjedsgudstjeneste i Nidaros domkirke 11. juni.

Prosessen fram mot tilsetting av ny biskop omfatter en bred avstemningsrunde med 390 stemmeberettigede: Menighetsråd, kirkelig ansatte og landets proster og teologiske professorer. Til sammen har 291 stemmeberettigede instanser og ansatte satt opp tre navn i prioritert rekkefølge.