Steinkjerlaksen har fått sitt monument

En konstruksjon i stål midt på Steinkjerbrua er Finn Rossings siste sprell som bygartner.

Finns siste stunt: Finn Rossing (t.v.) foran stålpyramiden som har kommet opp på Steinkjerbrua. Her takker han Steinkjer Mekaniske for vel utført jobb. Martin Gudmundsen (i midten) har sveisa og stanset ut stålplatene, mens Bjørn Henrik Solberg har konstruert skulpturen sammen med Rossing. Foto: Joar Børstad 

Nyheter

Skulpturen er et monument over Steinkjerlaksen. Hyllesten er en 200 kilo tung stålkonstruksjon som er 3,5 meter høy – med utstansede detaljer av laks. Og som så mange andre prosjekt i stål som bygartneren står bak, så er det praktiske arbeidet utført av Steinkjer Mekaniske.

Konstruert etter tremodell

Bjørn Henrik Solberg har konstruert skulpturen etter en tremodell, mens Martin Gudmundsen har stått for sveising og utstansing.

Den pyramideformede konstruksjonen ble avduket av fiskeforvalter Anton Rikstad onsdag kveld.

Finn Rossing forklarer:

– Dette er en hyllest til Steinkjerlaksen, Steinkjer jeger og fisk, grunneierne, Fylkesmannen og alle andre som gjennom mange år har jobbet utrettelig for å få laksen tilbake i Steinkjervassdraget.

Blå belysning

Det som mangler men som snart vil komme på plass, er en Weidemann-blå belysning inne i skulpturen som slås på samtidig med lysene på brua når mørket senker seg. Etter hvert vil skulpturen bli rustfarge – i stil med Kjerrakail´n, skulpturen som står under brua ute i elva.