Vannlekkasje i Steinkjer rådhus

Bare flaks at vannlekkasjen ble oppdaget på 17. mai.

Det har vært en vannlekkasje i Steinkjer rådhus.   Foto: Kim G. Strande.

Nyheter

Onsdag ettermiddag fikk brannvesenet i Steinkjer melding om at det hadde oppstått en vannlekkasje i Steinkjer rådhus.

Brannvesenet rykket ut til stedet og kunne konstatere at det var bløtt i gangene på rådhuset.

– 17. maikomiteen måtte tilfeldigvis en tur innom rådhuset, så det var bare flaks at lekkasjen ble oppdaget tidsnok til at vi klarte å ungå den helt store elendigheten, sier kontorsjef Kari Aarnes i Steinkjer kommune.

Blaut hovedinngang

Trønder-Avisas fotograf forteller at vannlekkasjen er godt synlig, og at det tydelig har vært en del vann i omløp. Blant annet var det en del vann utenfor hovedinngangen klokka 13.30.

Feil med toalett

En feil med toalettsystemet i andre etasje skal ha forårsaket lekkasjen.

– Vannet har runnet fra andre etasje og ned i første etasje i et omfang som tilsvarer det gamle posthuset. Vi har datasenter, servere og lager i kjelleren i denne delen av bygget, men det ser ut til at dette utstyret har berget, sier Aarnes.

Flere kontor ødelagt

Rådhuset vil ha tilnærmet normal drift torsdag, men en del kontor har blitt skadd.

– De som er berørt av dette vil få beskjed. Det er en del plasser vannet har ødelagt det som har lagt på pulter, og møterom hvor det har kommet vann gjennom taket. Vi skal dobbeltsjekke helsestasjonen og det elektriske anlegget. Det kan jo ha oppstått skjulte skader her, sier Aarnes.

Tørkes i natt

Både brannvesenet og kommunens egen driftavdeling har vært i sving for å redusere skadeomfanget.

— Vi har fått topp hjelp. Lekkasjen er stoppet, vannet blir sugd opp og ut, og det blir satt på tørkemaskiner i natt. Så må vi bruke tid på å finne ut av skadeomfanget. Jeg regner med det blir befaring med forsikringsselskap i morgen, sier Aarnes.

– Vi har avsluttet på stedet, men har ingen formening om hvor mye skader det kan være snakk om, sier Geir Ove Fossli som er operatør hos 110-senralen i Namsos.

Bygningen eies av Rådhuset AS, et datterselskap av Steinkjerbygg.

Saken har blitt oppdatert.