Den nye Ørland-sjefen fra Verdal

Hans Ole Sandnes innsettes onsdag formiddag som ny basesjef ved Ørland hovedflystasjon.

Oberst Hans Ole Sandnes (49), som opprinnelig kommer fra Verdal og er bosatt på Inderøy, overtar tirsdag stillingen som sjef for 132 luftving, og dermed øverste sjef for kampflybasen på Ørlandet.  Foto: Foto: Torgeir Haugaard / Forsvaret

132 Luftving holder til på Ørland flystasjon. Derfra opererer F-16 kampfly, Sea King redningshelikopter og Natos strategiske overvåkingsfly.  Foto: Svein Helge Falstad

Nyheter

Oberst Hans Ole Sandnes (49), som opprinnelig kommer fra Verdal og er bosatt på Inderøy, overtar tirsdag stillingen som sjef for 132 luftving, og dermed øverste sjef for kampflybasen på Ørlandet.

Sandnes blir fra onsdag sjef for over 1.200 kvinner og menn, inkludert vernepliktige, skriver avisa Fosna-Folket.

Tar imot F-35

132 Luftving holder til på Ørland flystasjon. Derfra opererer F-16 kampfly, Sea King redningshelikopter og Natos strategiske overvåkingsfly.

Høsten 2017 kommer de første norske F-35-flyene til Ørland. Sandnes blir dermed sjefen på Ørland som får ta imot de nye femtegenerasjons kampflyene som skal erstatte F-16.


Vil ha all forsvars- utdanning til Værnes

Kan bli snakk om drøyt 500 personer til Stjørdal hvis forslaget får gjennomslag.

 

Luftforsvarets base i Bodø tilhører også 132 luftving, med F-16-jagerfly som har kontinuerlig beredskap for NATO.

Kommer fra Verdal

Sandnes overtar stillingen fra Aage Lyder Longva. Longva skal over i posisjon som nestkommanderende i Luftforsvaret, skriver Adressa.

Sandnes er fra Verdal og bor nå med familien i Nord-Trøndelag. De siste to årene har han vært ansatt som for øvingsseksjonen, trening og øvning, ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) på Reitan i Bodø kommune, omtrent 25 kilometer utenfor Bodø sentrum.


På tokt med Awacs LX-N 90453

Etter å ha passert tre kontrollposter på tur inn på Ørland Hovedflystasjon er Trønder-Avisa klarert til å være med et av NATOs AWACS overvåkningsfly på et sekstimers oppdrag.

 

Sandnes er selv utdannet jagerpilot med 2.000 flytimer i F-16. Han kjenner selv Ørland flystasjon godt etter å ha vært sjef for 338-skvadron og stasjonert der i perioden 2008 til 2012.

Stor byggeaktivitet

Sandnes kommer til en base med stor byggeaktivitet , der tidsskjemaet er stramt for å få den nye kampflybasen klar til de første nye F-35 flyene ankommer i november 2017.

Ut fra Ørland flystasjon opererer F-16 kampfly, Sea King redningshelikopter og NATOs strategiske overvåkingsfly, AWACS.

I november 2017 kommer de første norske F-35-flya til Ørland.

Det var avisa Fosna-Folket som omtalte saken først.