Stefaren til den døde jenta (3) slipper videre isolasjon

Retten valgte å ikke videreføre påtalemyndighetens ønske om videre isolasjon for stefaren til den døde jenta (3).

Det var bak denne døren i Overhalla at jenta (3) ble funnet hardt skadet 26. juni. Hun døde senere av skadene på St. Olavs Hospital.   Foto: Bjørn Tore Ness/Namdalsavisa

Kvinnens forsvarer, Torfinn Svanem, i Sør-Trøndelag tingrett for to uker siden. 

Nyheter

Onsdag ble det holdt kontorforretning for stefaren i saken hvor en jente (3) døde, og moren og stefaren er siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

Påtalemyndigheten ønsket isolasjon i ytterligere to uker for stefaren, men tingretten valgte å ikke ta dette til følge.

– Vi mener det er fare for at de siktede påvirker vitner vi ennå ikke har avhørt, og ønsket derfor videre isolasjon, forteller politiadvokat Amund Sand til Trønder-Avisa.

– Riktig avgjørelse

Sand vil ikke si om de anker rettens beslutning.

– Det vet vi ikke på dette tidspunktet, sier han onsdag.


– Fikk beskjed om å riste barnet

Moren og stefaren hevder de fikk beskjed om å forsøke å riste liv i barnet da de ringte AMK – og mener det kan ha forårsaket skadene som gjorde at jenta (3) døde.

 

Stefarens forsvarer, Anders Kjøren, sier til Trønder-Avisa at de er fornøyde med rettens avgjørelse.

– Vi mener det er dette som er riktig, sier Kjøren.

Fra to til fire uker

Den siktede moren i saken skal fremstilles for re-fengsling torsdag.

Hun ble opprinnelig varetektsfengslet i to uker. Hun er høygravid, og har dårlig helse, og det var med grunnlag i dette påtalemyndigheten valgte å ikke be om fire uker i retten første gang.

Denne gangen vil imidlertid politiet be om fire ukers varetekts, med samme vilkår som forrige gang. Det vil si brev- og besøkskontroll, samt medieforbud.

Politiadvokat Sand understreker at det er viktig for politiets etterforskning, at de siktede ikke har mulighet til å påvirke vitner som ennå ikke er avhørt.

– Utover dette har jeg ikke mer å si i saken.

Jente døde

Det var natt til mandag 26. juni. at AMK-sentralen fikk melding om at ei jente på tre år var skadet. AMK rykket ut og legen som behandlet jenta slo umiddelbart alarm, og mente at hun måtte være utsatt for vold. Legen kontaktet barnevernet, som igjen varslet politiet – klokken 03.02.

Kort tid senere ble jenta fraktet til St. Olavs Hospital i luftambulanse med alvorlige hodeskader. To dager senere døde hun av disse skadene.

Stefaren og morens forklaring har vært at jenta ble skadet da hun falt ut av sengen i hjemmet sitt, natt til 26. juni.

Moren har også forklart at jenta har skader fra før fra tidligere fall, og de av ambulansepersonell fikk beskjed om å riste barnet, noe hennes forsvarer mener kan være en del av årsaken til at hun ble skadet.