Kan gå en måned før den obduksjonsrapporten er klar

Politiet vet foreløpig ikke om kvinnen som ble funnet død i Steinkjer fredag morgen, ble drept. To personer er fortsatt siktet i saken, men nekter straffskyld

Kriminalteknikere undersøkte åstedet fredag formiddag.   Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

Kvinnen, som var i 50-årene, ble obdusert fredag.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer ikke med noen sikker dødsårsak, sier etterforskningsleder Leif Gundersen i Trøndelag politidistrikt. Han sier det kan gå en måned før den endelige obduksjonsrapporten foreligger.

Siktet for uaktsomt drap

De to som er siktet, nekter begge straffskyld, opplyste forsvarerne deres fredag. De to–en mann og en kvinne–er siktet for uaktsomt drap.

– Foreløpig vet vi ikke om det foreligger et straffbart forhold eller om dødsfallet skyldes andre ting, sier Gundersen.

De to siktede ble avhørt på nytt lørdag.

– De to benekter å ha hatt noen innvirkning på dødsfallet og kan heller ikke belyse hva som er årsaken til at kvinnen døde, sier Gundersen etter at avhøret av den siktede mannen er avsluttet.

Vurderer siktelsen videre

Gundersen opplyser til NTB lørdag ettermiddag at når også avhøret av kvinnen er avsluttet, vil politiet ta stilling til om siktelsen mot de to blir opprettholdt, og om de eventuelt skal fremstilles for varetektsfengsling.

De to siktede ble pågrepet på et annet sted enn i boligen der kvinnen ble funnet.

Begge tilhører samme rusmiljø som den avdøde kvinnen. Boligen hvor kvinnen ble funnet død tidlig fredag morgen, ligger i utkanten av Steinkjer sentrum.