Kastet unna blomsterkassene som skulle hindre vill fart

– Det var dette vi fryktet at skulle skje, sier leder i Heggesåsen Vel, Tore Raaen.

Blomsterkassene som kommunen har satt ut i i krysset mellom Åsvegen og Våttavegen i Steinkjer ble i natt hurvet unna.   Foto: T-A-tipser

Nyheter

Blomsterkassene er satt opp sånn at bilistene må kjøre sikksakk mellom dem for å komme fram. Nå ligger imidlertid flere av kassene i grøfta og langs gangveien i krysset mellom Våttåvegen og Åsvegen i Heggesåsen.

– Blomsterkassene er lette å flytte på, og vi har allerede gitt kommunen beskjed om at vi ser for oss at løsningen på fartsproblemet må være noe som ikke kan fjernes. Enten betongelementer eller noe lignende, om fartsdumper ikke er aktuelt, sier Raaen.

Ønsker dumper – ikke blomster

Raaen forteller at velforeninga over tid nemlig har prøvd å få kommunen til å legge fartsdumper langs veien for å senke bilenes fart, uten at ønsket har blitt innfridd.    

– Kommunen har ikke vært villig til å montere flere fartsdumper, men har i stedet kommet alternative løsninger for oss. Blant annet å sette ut blomsterkasser. Og blomsterkasseløsningen har vi reist tvil om, sier Raaen, som forteller at han nå skal ta kontakt med kommunen på nytt for å fortelle om helgas hendelser.

– Bedre å være irritert

Raaen er klar over at enkelte mener det er negativt med fartshindringer i området, men ser det bedre at de blir irriterte og må senke farten enn at trafikksikkerheten ikke er god.

Relaterte saker:

To personer siktet for innbrudd hos Byafossen IL

Innbruddet, der Byafossen IL fryktet tyver hadde fått med seg verdier for opp mot 30.000 kroner, er oppklart.

Lut lei av hærverk ved Rungstadvatnet

Nok en gang har pøbler vært på ferde ved Rungstadvatnet i Steinkjer. Nå håper grunneierlaget at brukere holder øynene åpne.

Hærverk for tredje gang på landbruksskolen

Mære landbruksskole har fått nok av pøbelstreker etter å ha blitt utsatt for hærverk for tredje gang på halvannen måned.

Pøbler herjet vilt med populært fritidsområde

Populært fritidsområde tilrettelagt for funksjonshemmede utsatt for hærverk og pøbelstreker – igjen.