Siktede ble løslatt fra varetekt lørdag kveld

Politiet har løslatt de to som er siktet etter at en kvinne ble funnet død i Steinkjer fredag. Begge er fortsatt siktet for uaktsomt drap.

Lørdag foretok politiet nye avhør av siktede og vitner i saken med det mistenkelige dødsfallet i   Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

To personer er avhørt og har status som siktet etter at en kvinne ble funnet død i Steinkjer klokken 05.00 fredag.

Begge er avhørt, og politiet har valgt å opprettholde siktelsen mot dem. De ble pågrepet på to ulike adresser etter at kvinnen ble funnet livløs i sitt hjem av ambulansearbeidere.

– De to siktede i saken ble løslatt fra politiets varetekt lørdag kveld. Det ble konkludert med at faren for bevisforspillelse ikke er til stede, og følgelig var det heller ikke grunnlag for å begjære de to varetektsfengslet. Siktelsen opprettholdes, og saken vil bli ytterligere etterforsket, opplyser politioverbetjent Leif Gundersen i en pressemelding søndag morgen.

Siktet for uaktsomt drap

De to som er siktet, nekter begge straffskyld, opplyste forsvarerne deres fredag. De to –en mann og en kvinne– er siktet for uaktsomt drap.

– Foreløpig vet vi ikke om det foreligger et straffbart forhold eller om dødsfallet skyldes andre ting, sier Gundersen.

– De to benekter å ha hatt noen innvirkning på dødsfallet og kan heller ikke belyse hva som er årsaken til at kvinnen døde, sier Gundersen etter at avhøret av den siktede mannen er avsluttet.

Tilhører rusmiljø

De to siktede ble pågrepet på et annet sted enn i boligen der kvinnen ble funnet.

Begge tilhører samme rusmiljø som den avdøde kvinnen. Boligen hvor kvinnen ble funnet død tidlig fredag morgen, ligger i utkanten av Steinkjer sentrum.

Kvinnen, som var i 50-årene, ble obdusert fredag.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer ikke med noen sikker dødsårsak, sier etterforskningsleder Leif Gundersen i Trøndelag politidistrikt. Han sier det kan gå en måned før den endelige obduksjonsrapporten foreligger.