Saemien Sijte overtar Bølabua

Etter 25 år gir styret stafettpinnen videre til det sørsamiske museet og kultursentret.

Odd Bratberg er styreleder for Bølabua AS. Nå gir de seg som drivere, og lar Saemien Sijte ta over.  

Nyheter

Bølabua har eksistert i over 25 år, men nå får de nye drivere. Bua, og helleristiningene, har over 20.000 besøkende i året og er dermed en veletablert turistattraksjon i Steinkjer kommune.

– Vårt ønske har vært å få en ny eier som vil videreføre Bølabua og det arbeidet vi har lagt ned i Bølabua på en god måte. Det føler vi at vi får når Saemien Sijte tar over driften, sier Odd Bratberg, styreleder for Bølabua i en pressemelding mandag.

– En unik mulighet

Han tror at de nye driverne, Saemien Sijte, vil ivareta og utvikle Bølabua i tråd med deres ønsker og opprinnelige intensjoner.

– Dette er en unik mulighet som vi ikke kan la gå fra oss, sier direktør Birgitta Fossum ved Saemien Sijte i samme pressemelding.


Nå håper Odd at noen vil overta driften i Stod

Etter 25 år i styret til Bølabua slutter Odd Bratberg etter sommeren. Nå skal han hobbysnekre på hytta og reise på ferie.

 

– Bølareinen er en viktig del av vår felles kulturarv i Trøndelag, og er en viktig del av både den samiske og trønderske identiteten, understreker Fossum videre.

Spennende attraksjon

Også Terje Sørvik (AP), fylkesråd for regional utvikling i Nord-Trøndelag fylkeskommune, sier i pressemeldingen at han er positiv til overdragelsen.

– Vi må forsøke å ta ut et uforløst potensiale for næringsutvikling i forbindelse med våre kulturminner. Bølareinen er ett eksempel på et slikt kulturminne som er en attraksjon som i seg selv er spennende for mange å oppsøke. Vi har en historie å fortelle, og Saemien Sijte med sitt fagmiljø er utmerket til å formidle dette, sier Sørvik.