Hareide går for sentrum-høyre-regjering

KrF-leder Knut Arild Hareide vil argumentere for en sentrum-høyre-regjering når han om kort tid møter de øvrige tre borgerlige partiene til samtaler. 

Krf-leder Knut Aril Hareide uttaler seg etter valget på Stortinget. Krf venter en usikker fremtid i møte.  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Nyheter

KrF ønsker ikke å støtte en regjering hvor Fremskrittspartiet er med og vil derfor gå inn i samtalene med et ønske om en annen regjering, varsler Hareide.

– Jeg ser at det kan være krevende å få til. Men vi går i samtaler, og da er det klart at vi kommer til å løfte fram det alternativet vi ønsker. Det er en naturlig del av de samtalene vi skal ha, sa han tirsdag.

Frp har imidlertid gitt klar beskjed om at partiet ikke vil støtte en regjering det selv ikke er en del av.

KrF gjorde et elendig valg, men får likevel en nøkkelrolle i Stortinget, ettersom Høyre/Frp-regjeringen er avhengig av partiets støtte for å få flertall.

– Vi ønsker en sentrum-høyre-regjering. Hvor aktuelt det er, vil samtalene vise. Vi har sagt nei til en firepartiregjering. Til det er avstanden for stor mellom de fire partiene, sier Hareide.

Han understreker at partiet har gått til valg på Erna Solberg som statsminister. Men hvis det ikke blir noen sentrum-høyre-regjering, vil KrF kjempe videre for å få gjennomslag for sine saker.

– Da går vi i opposisjon, sier partilederen.

KrF hadde sentralstyremøte tirsdag, og skal også ha landsstyremøte.