Skjelstad får fortsette

André Skjelstad (V) gikk inn og ut av Stortinget i takt med sperregrensa i natt. Nå er plassen sikret.

Andre Skjelstad (52)  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

99,8 prosent av stemmene fra Nord-Trøndelag er opptalt. Det sikrer André Skjelstad fortsatt stortingsplass. Senterpartiets brakvalg gjør at de var nærmest til å kapre sitt andre mandat i Nord-Trøndelag, på bekostning av Høyres. Dermed blir det ingen utskifting på stortingsbenken til Nord-Trøndelag. De neste fire årene består benken av følgende:

Ingvild Kjerkol (Ap)

Arild Grande (Ap)

Elin Agdestein (H)

Marit Arnstad (Sp)

André Skjelstad (V)

Valgresultatene i Nord-Trøndelag fulgte trenden fra landet forøvrig. Arbeiderpartiet går kraftig tilbake, mens Senterpartiet går like kraftig fram. Høyre holder posisjonen, mens Fremskrittspartiet går litt tilbake.