Norske Skog-aksjen stupte

Da børshandelen startet i dag falt prisen på konsernet som en stein. Nå kan du kjøpe hele Norske Skog for 117 millioner.
Nyheter

Mandag ettermiddag stoppet Oslo børs handelen med Norske Skog-aksjen da Dagens Næringsliv skrev en artikkel om at fabrikkene blir overtatt av kreditorene fordi Norske Skog ikke har betalt renter på lånet de har til dem.

Den tidligere konsernsjefen Sven Ombudstvedt er satt inn som styreleder og skal lede prosessen med refinansering videre.

Reagerte straks

Hvis kreditorene får gjennomslag for planen sin er konsernet i realiteten uten fortløpende inntekter fordi de ikke eier fabrikkene sine lengre.

Det responderte markedet kontant på da omsetningen i aksjen fortsatte mandag morgen.

De rømte i tur og orden. I løpet av den første halvtimen ble det omsatt 22,4 millioner aksjer. Totalt har Norske Skog 279 millioner aksjer.

Dumpet aksjer

Aksjen ble tirsdag omsatt for 90 øre før omsetningen ble stoppet. Da børsen åpnet onsdag morgen var det panikksalg.

Aksjer ble dumpet for så lite som 23 øre. Etter en halv time onsdag lå kursen på 40 øre. Det priser konsernet til 117 millioner kroner, på samme nivå som da det var stor usikkerhet rundt refinanseringen av Norske Skog.

Full panikk

Først da Kistefos kjøpte Blackstones post for noen uker siden ble det fart i aksjen igjen og den har ligget stabilt på mellom 80 og 90 øre.

I går kveld ble styret orientert om situasjonen etter at kreditorene har tatt over fabrikkene. Det virker ikke å være full panikk rundt det i konsernledelsen og de fortsetter sine planer med å legge fram redningsplanen på mandag.