Trine Skei Grande nevnes som mulig statsråd

Trine Skei Grande, Abid Raja, Sveinung Rotevatn og Guri Melby oppgis som Venstres fire heteste statsråd-kandidater, sier sentrale kilder til VG.

Trine Skei Grande på Venstres valgvake på Det Norske Teateret i Oslo  Foto: Mariam Butt/NTB scanpix

Nyheter

Dagbladet blir Trine Skei Grande, Terje Breivik og Ola Elvestuen, samt Abid Raja omtalt som «Venstres mest åpenbare statsrådskandidater».

Venstre-comeback

Men først må Venstre si ja til statsminister Erna Solbergs (H) stående invitasjon om å gå i regjering.

VG skriver at flere kilder sentralt i Venstre uavhengig av hverandre nevner Grande, Raja, Rotevatn og Melby som de mest aktuelle kandidatene i et Venstre-comeback i regjeringen.

Partileder Trine Skei Grande sa til VG etter partiets sentralstyre tirsdag at hun var lei av å få gjennomslag for mange viktige saker som støtteparti for regjeringen, men uten å få «kred» for jobben.

– Det er nok en større lyst i Venstre til å komme i regjering nå enn ved forrige anledning. Det er nok en følelse etter fire år utenfor regjeringen av å ha fått til mye, men at vi har fått æren for lite, sa Grande.

Uaktuelt for Krf

Tidligere har både Guri Melby og Abid Raja sagt at Venstre burde søke regjeringsmakt.

Sist gang Venstre var i regjering var under Kjell Magne Bondeviks andre regjering fra høsten 2001 til høsten 2005. Da hadde partiet tre statsråder.

Det skal ikke være aktuelt for KrF å gå i regjering med Frp, heller ikke om Venstre går inn i regjeringen, skriver VG.