Ni til sykehus etter rekkehusbrann

Ni personer er kjørt til sykehus og åtte måtte ha hjelp til å finne overnattingssted.
Nyheter

Brannen i et rekkehus i K-feltet i Vinne i natt spredte seg raskt. Politiet fikk melding om brannen klokka tre i natt. Da politiet kom til stedet var to leiligheter overtent. Det er totalt 12 boenheter i rekkehuset, som ble bygget på 1970-tallet. Det brant heftigst i endeleilighetene.

– Det var meget hektisk på brannstedet i natt. Politiet måtte vekke mange og få dem ut av husene sine. Vi mener at vi har oversikt over alle som var i leilighetene, og at ingen er savnet, sier operasjonsleder Lars Letnes hos politiet i Trøndelag.

De ni som ble kjørt til sykehus hadde alle pustet inn en del røyk. Ingen var direkte brannskadet, men de ble sendt til sykehus for observasjon og blir trolig dimmitert etter visitten søndag, opplyser Lars Letnes.

To og en halv time etter at brannen ble meldt hadde brannvesenet klart å slokke alle åpne flammer. Likevel røyk det kraftig fra brannruinen og i morgentimene skumla brannvesenet de verst skadde leilighetene for å unngå at flammene blusset opp igjen.

Ukjent årsak

Rekkehuset består av seks seksjoner med leiligheter oppe og nede. I noen av leilighetene var ingen hjemme, i andre hadde beboerne helgebesøk.

– Derfor var det meget uoversiktlig, forteller Lars Letnes. Han sier at mange av leilighetene er vann og røykskader, mens de største brannskadene er i de fire endeleilighetene.

– Skadene er så store at ingen av leilighetene er beboelige.

– Vet dere noe om brannårsaken?

– Det er det for tidlig å si noe om. Nå må vi konsentrere oss om å få avhørt de som bor i leilighetene. Vi har krimtekniker på jobb søndag, men jeg tror det er for tidlig å gå inn i branntomta i dag, sier han.

Dramatikk

Verdal kommune satte krisestab og opprettet mottakssenter på Verdal hotell. Der kom det inn åtte personer.

– Et eldre ektepar ba om overnatting på hotellet. De andre dro til familie, sier ordfører Bjørn Iversen i Verdal. Han forteller om dramatikken.

– Mange ble vekket av at politiet hamret på dører og vinduer. Noen måtte forlate huset i morgenkåpa, og uten høreapparater de er avhengige av for å gjøre seg forstått. Folk fikk ikke med seg medisiner de er avhengige av. Det er godt å se at det kommunale apparatet fungerer slik at vi får hjulpet dem, sier han.