Veidekke kjøper opp Grande Entreprenør

Veidekke kjøper opp 80 prosent av bedriften fra Verdal.

Morten Hynne fra Grande Entreprenør og Dag Andresen fra Veidekke på pressekonferansen ved Verdal kino.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

Det ble klart på en pressekonferanse som startet klokka 9.15 på Verdal kino i dag.

I pressemeldingen som ble utdelt på møtet, står det at Veidekke Entreprenør har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 80 prosent av aksjene i Grande Entreprenør AS i Verdal.

– En forretningsfilosofi som ligner mest på vår egen

– Det er en spennende utvikling i markedet mot større og mer komplekse prosjekter kombinert med digitalisering og miljøkrav. Sammen med Veidekke får vi økt kompetanse og en styrket posisjon fremover. Vi har over tid sett at Veidekke er den riksentreprenøren som har en forretningsfilosofi som ligner mest på vår, blant annet på verdier, menneskesyn, arbeid mot sosial dumping og satsing på fagkompetanse. Når vi nå får Norges største entreprenør som hovedeier, er vi trygge på at Grande Entreprenør kan utvikles videre, sier daglig leder Morten Hynne i Grande Entreprenør AS i pressemeldingen.

Grande Entreprenør har siden starten i 1953 vært en lokal entreprenør i Verdal og Nord-Trøndelag. Bedriften har 200 ansatte.

– Grande passer perfekt i vår satsing i regionen

Om kjøpet av Grande Entreprenør sier administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør følgende i pressemeldingen:

– Grande er den ledende entreprenøren i Nord-Trøndelag, et spennende markedsområde der Veidekke i dag har liten byggevirksomhet. Vi har gjennom organisk vekst og flere oppkjøp de senere årene styrket vår posisjon betydelig i Trøndelag. Grande vil passe perfekt inn i vår satsing i denne viktige regionen.

Distrikstleder Ståle Brovold i Veidekke Entreprenør Trøndelag påpeker at oppkjøpet fører til en samlet entreprenøromsetning på mer enn to milliarder kroner i landsdelen.

– I Midt-Norge har Veidekke de siste årene styrket posisjonen ved kjøpet av Tore Løkke AS (80 prosent) og Reinertsen. Med Grande Entreprenør på laget vil vi dekke hele det nye Trøndelag fylke, sier Brovold.

Det forventes at endelig avtale inngås i løpet av januar under forutsetning om Konkurransetilsynets godkjennelse, opplyses det i pressemeldingen.

Relaterte saker:

Grande entreprenør tapte millionsøksmål

Grande entreprenør må ut med rundt 4,4 millioner kroner etter vannlekkasjen i Trønderhallen i 2014.

Byggeskikkprisen i Levanger ble tildelt Trønderhallen

Letnes Arkitektkontor og Byggmester Grande ble ved starten av kommunestyret i Levanger onsdag kveld tildelt årets byggeskikkpris for Trønderhallen.