Vogntogsjåføren så på film mens han gjorde hasardiøs forbikjøring

Kjørte forbi patruljen fra Statens vegvesen. Det endte med seks måneder uten førerkort.
Nyheter

En litauisk vogntogsjåfør med 50 tonn laks i lasten, ble torsdag formiddag stanset i Verdal. Da hadde sjåføren på det norske vogntoget nylig kjørt forbi en patrulje fra Statens vegvesen - med en oppslått laptop på dashbordet.

Ut fra bilder fra Statens vegvesen, kan det tyde på at sjåføren hadde strippefilmen «Magic Mike» surrende på skjermen mens han kjørte rundt på E6.

Tar bort oppmerksomheten

– Det sto på en film da vi stanset ham. Det er overhodet ikke bra. Det er krevende nok å kjøre bil, da kan du ikke gjøre noe annet samtidig. En film som surrer i bakgrunnen kan ta en vesentlig del av oppmerksomheten bort fra kjøringen, sier Steinar Vist, inspektør i Statens vegvesen.

Vist satt også i Statens vegvesen-bilen som var på veg fra Steinkjer til Verdal da den ble forbikjørt like sør for Sparbu.

– Vi så ham i speilet, og var sånn sett ikke så overrasket. Han hadde en svært aggressiv kjørestil. Vi kjørte fartsgrensen, men det var åpenbart for lite. Han blinket med lysene, og på ei strekning - der han hadde for lite sikt - kjørte han forbi oss, forteller Vist.

Filmen forbikjøringen

Hele seansen ble filmet av en Statens vegvesen-ansatt, som satt på i bilen sammen med Vist.

– Filmen viser at både vi og møtende trafikk måtte bremse kraftig, sier Vist.

– Slik kan vi ikke ha det. Som yrkessjåfører skal man være proff på vegen, mer proff enn meg og deg - dette er tross alt yrket deres, påpeker inspektøren.

Beslagla førerkort

Patruljen fra Statens vegvesen fikk varslet sine kolleger i Verdal, som vinket inn sjåføren kort tid etterpå.

– Vi tok kontakt med politiet, som beslagla førerkortet for seks måneder og ga sjåføren ei bot.