Seks personer involvert i trafikkulykke på Skalstufjellet

Én person satt fastklemt i halvannen time før vedkommende ble fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim.

To biler og seks personer var involvert i en kollisjon på Skalstufjellet, ti minutter fra riksgrensen, fredag kveld. Alle involverte var nordmenn, og er fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim og Sykehuset Levanger.  Foto: Marius Langfjord

  Foto: Marius Langfjord

Nyheter

To biler kolliderte på Skalstufjellet, på veg 322 ved Skalstugan fredag kveld. Seks personer var involvert i ulykka, hvor én ble betegnet som skadd, mens ytterligere én satt fastklemt i halvannen time før brannvesen fra Verdal og svensk redningspersonell fikk vedkommende løs.

Personen ble deretter fraktet med ambulansehelikopter til St. Olavs hospital i Trondheim.

To biler kolliderte

– Det er et norsk ambulansehelikopter på ulykkesstedet, sammen med norske ambulanser. Én person er skadd og kjøres til sykehus i Norge. Én person er fastklemt og fraktes med ambulansehelikopter til norsk sykehus. De øvrige fire har vi ingen opplysninger om at skal være skadd, men de fraktes også med ambulanse til sykehus, opplyste operasjonsleder Peder Jonsson ved politiet i Jämtland.

Norsk bistand

Brannmannskaper fra Innherred brann- og redning i Verdal rykket fredag kveld ut til trafikkulykka. Det samme gjorde norske ambulanser og luftambulanse.

– Hvordan ulykken har skjedd framgår ikke av av de rapportene jeg har fått ennå, men minst én av bilene skal ha vært på tur over til Norge, sier Jonsson.

Politiet i Sverige fikk melding om ulykken kl. 18.53.

Alle var nordmenn

Ifølge svensk politi skal begge bilene være norske. Det opplyser Kent Eriksson ved redningstjenesten i Åre til Östersundsposten.

– Den fastklemte personen fraktes til St. Olavs hospital i Trondheim, sier den Eriksson.

De øvrige ble kjørt med ambulanser til Sykehuet Levanger.

Stengt vei i to timer

Veien var stengt i om lag to timer, og det dannet seg lange køer av biler i begge retninger. Det var snø på stedet og glatt på vegen.