Truet med å sprenge NAV

Bevæpnet politi rykket ut til NAV etter melding om at mann truet med å sprenge lokalet. Tre personer er pågrepet.

  Foto: Pia Marie Lerseth

  Foto: Pia Marie Lerseth

Nyheter

Leder May Beate Haugan ved NAVs kontor i Steinkjer opplyser til Trønder-Avisa at trusselen om å sprenge NAV-kontoret i lufta ble fremsatt til veileder under samtale i en én til én-situasjon.

– Politiet ble varslet umiddelbart, og de var raskt på plass, forteller Haugan.

Bevæpnet politi

Det var ved 11-tiden mandag at bevæpnet politi rykket ut til NAV i Steinkjer etter at det ble meldt om en truende mann som truet med å sprenge lokalet.

– Vi har situasjonen under kontroll og mannen er tatt hånd om av våre mannskaper, sier operasjonsleder Øystein Sagen i politiet til Trønder-Avisa.

 

Politiet pågrep ytterligere to personer i tillegg til den ene etter at det har vært fremsatt grove trusler på NAV-kontoret i Steinkjer sentrum.

– Vi fikk melding 10.51 og rykket ut med flere patruljer til stedet. To av dem ble pågrepet rett utenfor kontoret, mens tredjemann ble pågrepet et stykke unna, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim til NTB.

Hun forteller at alle tre er kjente for politiet fra før.

Raskt tatt hånd om

Da Trønder-Avisa snakket med politiets operasjonsleder ved 11.15-tiden var mannen akkurat tatt hånd om av bevæpnet politi inne i NAVs lokaler i Kongensgate i Steinkjer.

Operasjonen gikk rolig for seg, ifølge Sagen.

– Nå vil vi etterforske for å prøve å finne en forklaring på hvorfor mannen fremsatte truslene. Han blir tatt inn til arresten i Steinkjer, hvor vi vli ha samtale med ham. Før vi har gjennomført dette, kan jeg ikke si noe om hva som skjer videre i saken, sier operasjonsleder Øystein Sagen.

Det er nå på rene at det er tre personer som må sjekkes ut, to menn og en dame.

– En mann og en dame er i arresten, opplyser operasjonsleder Øystein Sagen i politiet ved 12.30-tiden mandag.

Ivaretar ansatte og brukere

Ifølge Haugan vurderte Nav personen til å være ute av balanse, men det ble likevel ikke foretatt noen evakuering av lokalet. Rundt 8-10 brukere var tilstede i lokalet, i tillegg til de ansatte.

– Vi fulgte våre egne sikkerhetsrutiner for vurdering av slike trusler, og vi iverksetter nå tiltak for å ivareta ansatte og brukere som var i lokalet, sier Haugan.

Politiet er ved 11.30-tiden tilbake i NAV-lokalet for å snakke med ansatte og vitner.