34 passasjerer kom uskadd fra dramatisk bussvelt

Buss med 34 passasjerer veltet ved fergekai i Bindal.
Nyheter

Allle nødetatene rykket ut til Holm Fergeleie i Bindal hvor en buss med 40 passasjerer hadde veltet.  Tallet ble senere redusert til 34.

Ingen alvorlig skadd

Kl. 21.22 kan politiet og 110-sentralen melde at alle passasjerene er ute av bussen og at ingen personer har kommet alvorlig til skade.

- Det er ikke så mye vi vet forløpig, men alle passasjerene skal være ute av bussen og står på fergeleiet og venter på å få tilsyn av helsepersonell. Tilbakemeldingen til oss er at alle virker å være uskadd, sier operatør Christina Wågan ved 110-sentralen.

Lite informasjon

Hun har så langt heller ikke fått noen informasjon om hvilken retning bussen kjørte, og om den var på tur til fergeleiet, eller nettopp hadde kommet med ferga og var på tur videre sørover.

Det har så langt heller ikke lyktes Trønder-Avisa å få kjennskap til hvilket buss-selskap det skal være snakk om.

Alle passasjerer tatt hånd om

Kl. 21.56 melder politiet at de begynner å få oversikt på stedet og at passasjerene er tatt hånd om.

Kl. 23.10 kan politiet fortelle at med unntak av én person som klagde over smerter i et håndledd, slapp alle fra bussvelten uten skader.

Buss for fly

Operasjonsleder Trude Carlsson ved Trøndelag politidistrikt forteller at bussen var fra selskapet Nidaros Tour og kjørte buss for fly etter at en avgang fra Værnes til Brønnøysund var innstilt.

Carlsson forteller at det var et stort apparat som ble satt i gang da nødmeldingen kom, og at alt av disponibelt mannskap ble sendt til stedet.

- Heldigvis ble det raskt klart at dette hadde gått bedre enn fryktet, sier Carlsson.

Vanskelige føreforhold

Det skal være meget vanskelige føreforhold på stedet, og to lastebiler har også har kjørt av vegen på sted.

Den konkrete årsaken til at bussen kjørte av vegen er så langt ikke klar. Men det skal ha vært meget vanskelige føreforhold på stedet, og to lastebiler kjørte også av vegen på omtrent samme sted.

Fredag morgen kunne operasjonsleder Frank Brevik fortelle at bussen fremdeles ligger på siden.

- Den vil bli berget senere i dag.