Nedturen fortsetter på Oslo Børs

Går tilbake for tredje dag på rad.

  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

Nedgang for de fleste av børsgigantene sørget for at hovedindeksen på Oslo Børs falt med 0,47 prosent til 789,59 poeng torsdag. 

Dermed går børsen tilbake for tredje dag på rad, etter å ha startet uken med en liten opptur mandag.

Marine Harvest tilbake tre prosent

Verst gikk det utover Marine Harvest, som var nest mest omsatt og gikk tilbake med 3 prosent i løpet av torsdagen. Nedgang for Statoil (-0,7 prosent), Telenor (-1 prosent), Norsk Hydro (-0,2 prosent) og Yara (-1,1 prosent) sørget for at hele topp fem på omsatt-lista var fylt med røde tall.

Oppgang for DNB (+0,8 prosent), Storebrand (+0,6 prosent) og Schibsted (+1.2 prosent) bidro imidlertid til at børsnedturen ikke ble større.

Dagen var noe bedre på de toneangivende børsene ute i Europa. DAX 30 i Frankfurt og CAC 40 i Paris gikk begge opp, henholdsvis med 0,3 prosent og 0,2 prosent. FTSE 100 i London gikk imidlertid ned med 0,4 prosent.

Positiv utvikling i oljepris

Nedturen på Oslo Børs kom til tross for positiv utvikling i oljeprisen i løpet av torsdagen. Ved 18-tiden ble et fat nordsjøolje i snitt omsatt for 62,10 dollar fatet, opp nesten en hel dollar fra midnatt. Også den amerikanske lettoljen økte i verdi, og ble i snitt omsatt for 56.42 dollar fatet ved samme tidspunkt.