Trond Giske fritas fra vervet som nestleder i Arbeiderpartiet på ubestemt tid

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at Trond Giske fritas som nestleder i i Ap på ubestemt tid. Grunnen som oppgis er den vanskelige situasjonen i partiet.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier nestleder Trond Giske er fritatt for nestledervervet inntil videre.  Foto: Heiko Junge/NTB scanpix

Nyheter

Sentralstyret i Arbeiderpartiet møtes tirsdag for å diskutere situasjonen knyttet til varsler mot nestleder Trond Giske. Kvelden før opplyser partiet at Giske midlertidig trekker seg fra nestledervervet.

– I lys av den krevende situasjonen partiet står i og sakens karakter er Giske og jeg enige om at han fritas fra vervet som nestleder på ubestemt tid, sier Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre i en pressemelding mandag kveld.

– Jeg har i dag meddelt partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng at slik situasjonen er, ser jeg det som umulig å utøve oppgavene som nestleder i Arbeiderpartiet på en god måte, skriver Giske på Facebook mandag kveld.

Giske har vært sykmeldt siden 22. desember, dagen etter han beklaget sin oppførsel i Dagsrevyen.


Støre: Tror på varslerne mot Giske

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at han tror på de varslene som er kommet om nestleder Trond Giske. Før jul kom det flere nye varsler.

 

Giske erkjente da at han har oppført seg upassende og ubehagelig. Han beklaget også at enkeltmennesker har opplevd ham som upassende eller ubehagelig.

– Jeg beklager at jeg har opptrådt på en måte som enkeltmennesker har opplevd som upassende eller ubehagelig. Det må jeg ta på min kappe. Det er min skyld. Det er jeg veldig lei meg for, sa Giske.

Overfor NTB har han avvist at han har utsatt noen for seksuell trakassering.