Basehopper savnet i Eide på Nordmøre

Nyheter

En omfattende leteaksjon er iverksatt etter en basehopper som er savnet i området rundt fjellet Sør-Tussen i Eide kommune i Møre og Romsdal.

Den savnede personen er en mann i 20-åra. En kamerat av vedkommende er den siste som har hørt fra ham, da via en tekstmelding om at savnede var på toppen av Sør-Tussen.

– Han er fortsatt ikke funnet, opplyste operasjonsleder Jan Helge Kjøl hos politiet i Møre og Romsdal til NTB like før klokken 20.

Leteaksjonen ble iverksatt like etter at politiet fikk meldingen om hendelsen klokken 17.14. Politiet får bistand fra et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen Sør-Norge, Norske Redningshunder, samt frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

Både terrenget og værforholdene byr på utfordringer for dem som leter etter den savnede mannen.

– Vi har foreløpig ikke vurdert å avslutte søket, men det er utfordrende forhold i området. Fjellet er loddrett, og i tillegg er det også bratt litt lenger ned i terrenget. Det er også mørkt, en del snø og en viss snøskredfare, sier Kjøl.

Tidlig torsdag morgen melder politiet om at basehopperen som ble meldt savnet er funnet omkommet. Det var letemannskaper som fant ham, like etter klokken halv fire natt til torsdag.

– Han ble funnet i forbindelse med at han har basehoppet. Lenger ned i dalen, rett nord for der han sannsynligvis hoppet, sier operasjonsleder Erik Mikaelsen til VG.