Teigen ble varslet om Leirstein-forhold med Fpu-gutt for fem år siden

– Jeg husker ikke, sier tidligere generalsekretær Espen Teigen i FpU til NRK.

Tidligere FpU-generalsekretær Espen Teigen får nå kritikk for ikke å ha foretatt seg noe, da han ble varslet om at partikollega Ulf Leirstein hadde intimt forhold til 15-årig FpU-gutt for fem år siden.  Foto: Sivert Rossing

Nyheter

Artikkelen er oppdatert: Fpu-gutten Ulf Leirstein skal ha hatt et intimt forhold til var over myndighetsalder, mens han skal ha ytret ønske om å ha sex med en annen Fpu-gutt , som på dette tidspunktet var 15 år.

Tidligere generalsekretær i FpU, Espen Teigen fra Stjørdal, ble ifølge NRK varslet av en lokale FpU-leder i Sarpsborg om at Frp-politiker Ulf Leirstein hadde et intimt forhold med en FpU-gutt.

NRK har dokumentasjon på at Tegien ble varslet via både telefonsamtale, e-post og SMS fra Erik Nilssen i 2013. Nilssen var den gang nestleder i Sarpsborg FpU.

SMS-er NRK har fått kopier av, viser at Leirstein - i samtale med en kvinnelig partikollega i 30-årene - også foreslo å ha med en 15-åring på trekantsex.

Espen Teigen, som nå er politisk rådgiver for Sylvi Listhaug i Justis- og beredskapsdepartementet, sier til NRK at han ikke husker varslene.

– Jeg klarer ikke å erindre denne e-posten eller hva vi gjorde videre med det. Det er fem år siden, skriver han i en SMS til NRK.

Etter at NRK publiserte saken og skjermdumper av både e-poster og SMS-er, skriver Teigen en ny SMS til NRK, hvor han erkjenner at han skulle gjort mer med varslene.

– Jeg burde selvsagt burde fulgt opp dette bedre og vil beklage for det, skriver Teigen til NRK.

Erik Nilssen er tydelig overfor NRK at Teigen visste hvem gutten var og hvor gammel han var - og at det var snakk om en mindreårig.

– Selvfølgelig. Ingen tvil om det. Og det er klart at generalsekretæren hadde tilgang til medlemsregisteret. Han hadde ganske inngående kjennskap til dette, sier Nilssen.