Blodspor førte til at politiet fant savnet mann i Inderøy

En eldre mann ble meldt savnet fra en institusjon i Inderøy mandag kveld. Blodspor førte til at han ble funnet av politiet.

Mannen er savnet fra en instutisjon på Straumen, men kan ha gått langt, opplyser politiet. Skjermdump: Google maps 

Nyheter

Politiet i Trøndelag meldte klokken 22.22 mandag kveld at en eldre mann var savnet fra en institusjon i Inderøy kommune. Politiet fikk savnet-meldingen klokken 20.45.

– Mannen ble sist sett i halv åtte - åtte-tiden, sier operasjonsleder Bernt Tiller for Trøndelag politidistrikt.

Blodspor

Klokken 23.39 skrev politiet at de var i dilaog med Røde Kors for bistand, og Hovedredningsentralen om helikopter. Flere politieneheter var da i sving.

Noen minutter senere kom meldingen om at mannen var funnet.

– En politipatrulje så blodspor. De fulgte sporet inn på en sti, og der fant de mannen, forteller operasjonsleder Bjørn Handegard.

Bakgrunnen for funnet var tips fra to 14-åringer som hadde vært ute og hørt en mann påkalt deres oppmerksomhet. De hadde oppfattet dette som skremmende og gått heim, forteller politiet.

Falt og slo seg

Ifølge operasjonslederen virker det som at det etter forholdene sto greit til med mannen. Politipatruljen som fant ham tok ham med til helseinstitusjonen han var savnet fra. Der vil han få nødvendig helsetilsyn.

– Han har trolig falt og slått seg, og deretter gått inn på stien hvor han ble funnet. Der har han trolig falt igjen og blitt liggende, sier Handegard.

– Det var bra vi fant ham, legger han til.

Savnet fra institusjon

Politiet hadde flere patruljer med i leteaksjonen, og flere var på veg da det ble meldt at mannen var funnet.

– Vi hadde kalt ut Røde Kors, og vi var i kontakt med Hovedredningssentralen for å få Sea King til å bistå i søket med varmesøkende kamera.

Politiet opplyser at mannen var meldt savnet fra en institusjon på Straumen

Da han ble meldt savnet ble det informert om at mannen var lettkledd og muligens gikk med tøfler. Ifølge politiets etterlysing er mannen i fysisk i god form og kan gå langt.