Tok en Kim Jong-un under militærbesøk

Det er åpenbart to ledere som trives i frakk og pelshatt. En av dem holder til i Nord-Korea, den andre i Stjørdal.

MED HATT OG FRAKK: Både Kim Jong-un og Ivar Vigdenes var pent antrukket da de hilste på soldater på hver sin kant av verden.  Foto: KCNA, Reuters / Sivert Rossing, Trønder-Avisa

Nyheter

Den ene viste frem habitten under et besøk hos en militærenhet på et ukjent sted i Nord-Korea 19. januar 2017, slik det er gjengitt av det statlige nyhetsbyrået KCNA, skriver VG.

Den dagen er landets mektige leder Kim Jong-un avbildet flere ganger mens han hilser på troppene, vinker til en ivrig folkemasse og holder et våpen.

Det andre bildet er tatt av Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes da en Senterpartiet-delegasjon besøkte Vernæs garnison i forrige uke:


Forsvar er hans beste angrep

Trygve Slagsvold Vedum syns ikke brakvalget i fjor er godt nok. Forsvar og beredskap skal nå løfte Senterpartiet til å bli landets tredje største parti.

 

Med jakke og pelslue som var slående lik sin nordkoreanske motpart besøkte Vigdenes garnisonen sammen med blant annet Senterpartiet-leder Trygve Slagsvold Vedum og parlamentarisk leder Marit Arnstad.

Byttet profilbilde

Likheten har Vigdenes selv påpekt i et Facebook-innlegg. Han har også gjort bildet om til sitt eget profilbilde. Vigdenes var ikke tilgjengelig for en kommentar til VG om klesvalget mandag kveld, men han uttaler følgende til lokalavisen Bladet.

– Pelsluen er laget av mink fra Hegra, og er noe jeg har tenkt å bruke ofte fremover. Magemålet jobber jeg imidlertid med, skriver Stjørdals-ordføreren til Bladet.

På spørsmål om det er sjelden kost å bli sammenlignet med en såpass ytterligere politiker på venstresiden, repliserer Vigdenes følgende:

– Ja, heldigvis. I best forståtte mening så balanserer det ut et ellers ganske borgerlig og liberalt omdømme, sier han til lokalavisen.

Håper det ikke er flere likheter

Til NRK utdyper han:

– Jeg både håper og tror det ellers ikke er så mange flere likheter for å si det sånn.

Under Facebook-innlegget skriver politisk rådgiver i Fremskrittspartiet Espen Teigen «Kim Jong Vigdenes», mens andre premierer selvironien hans.