Giske:

– Det føles viktig å være tilbake i jobb. 

Tidligere Ap-nestleder Trond Giske var tilbake på jobb på Stortinget og i ny komité tirsdag.

Tilbake Trond Giske fikk plass i familie- og kulturkomiteen i kjølvannet av varslersakene. I dag var han tilbake på Stortinget  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nyheter

Trond Giske hadde sin første arbeidsdag i Stortinget tirsdag etter å ha vært sykemeldt siden før jul etter de mange varslersakene mot ham.

Et stort presseoppbud sto oppstilt i 10-tiden i Vandrehallen i påvente av at Giske skulle stille til opprop i salen. Der møtte han imidlertid ikke, men benyttet seg av muligheten til såkalt utbytting.

Klokken 12 stilte Giske derimot opp til møte i sin nye komité på Stortinget – familie og kulturkomiteen.

– Det føles viktig å være tilbake på jobb. Det har jo vært et langt sykefravær, og nå er det en ny komité, sier Giske til NTB på vei inn, på spørsmål om hvordan han opplever å være tilbake på jobb.

Giske beklaget upassende og ubehagelige hendelser

En tydelig preget Trond Giske beklaget under stiftelsesmøtet i Orkland Ap lørdag at han hadde gjort feil og ikke vært bevisst sin rolle og maktposisjon.


Giske ble fratatt vervet som finanspolitisk talsperson i Ap etter varslersakene. Han sier han ikke tror det blir krevende å gå fra finans til familie og kulturpolitikk.

– Jeg har sittet i denne komiteen her før, og jeg har vært statsråd på kulturfeltet. Da jeg satt i denne komiteen sist, fikk vi til barnehageforliket med full barnehagedekning og makspris, som jeg selv og mange andre nyter godt av i dag, samt kulturløftet og mye annet, så dette er komité som går rett inn i folks hverdagsliv, sier Giske.

Giske hadde sin første offentlig opptreden lørdag under stiftelsesmøtet i Orkland Arbeiderparti i Ap-bastionen Orkdal i Trøndelag. Der beklaget han at hadde gjort feil og ikke vært bevisst sin rolle og maktposisjon.

Støre vil støtte opp om Giske etter sykmeldingen

Men partilederen mener hovedkonklusjonen i Giske-saken står seg, selv om det skulle komme ny informasjon om enkelte av varslene.


Trond Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet 7. januar som følge av flere varsler mot ham. Varslene er knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel. Giske har beklaget sin oppførsel, men samtidig framholdt på Facebook at det er kommet «grunnløse og falske varsler». Han har avvist anklagene om seksuell trakassering.


– Det er ikke tvil om at det er strekk i laget

Nå må Ap se framover, sier fylkesleder Anne Marit Mevassvik etter nederlaget rundt Trond Giskes styreplass.

 

(©NTB)


Bildetekst tc9471ce:

Tidligere Ap-nestleder Trond Giske hadde første dag på jobb på Stortinget tirsdag etter en lang sykemelding. Her på vei inn til møte i sin nye stortingskomité, familie- og kulturkomiteen, tirsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Bildetekst tc9471a7:

Tidligere Ap-nestleder Trond Giske hadde første dag på jobb på Stortinget tirsdag etter en lang sykemelding. Her på vei inn til møte i sin nye stortingskomité, familie- og kulturkomiteen, tirsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

NTB