Person påkjørt av toget i Levanger – forlot stedet blodig

Politi og helse måtte søke etter kvinne i Levanger sentrum. Hun er nå tatt hånd om. Det blir flere forsinkelser som følge av hendelsen.
Nyheter

En kvinne ble påkjørt av toget ved Levanger stasjon. Vedkommende forlot stedet, blodig.

Det skrev politiet på Twitter klokka 13.22.

Søkte i Levanger

– Vi søker nå etter personen som ifølge vitner forsvant blodig fra stedet. Vi vet ikke alder på vedkommende, sa operasjonsleder Ole Petter Hollingen i politiet til Trønder-Avisa.

– Det er vanskelig å si hvor stor skade damen hadde, men hun var i stand til å gå, sa operasjonslederen videre.

Politiet satte ved 13.20-tiden inn alle tilgjengelige patruljer. Det vil si tre patruljer samt en hundepatrulje fra Trondheim.

AMK-sentralen i kontakt med kvinnen

Ved 13.45-tiden opplyste Hollingen at AMK-sentralen har kommet i kontakt med kvinnen.

– Vi har ingen personalia på henne foreløpig. Politiet har ikke kommet i kontakt med henne ennå, sa Hollingen.

Klokka 13.55 skrev politiet på Twitter at politi og helsevesen har fått kontakt med kvinnen, og at vedkommende sjekkes av helsepersonell.

Sto i ro ved Hunt

Toget var på vei sørover. En tipser forteller til Trønder-Avisa at toget har stått i ro ved Hunt, noen hundre meter sør for stasjonen, siden hendelsen inntraff. Ny lokfører skal være på vei. Det er vanlig prosedyre at lokførere som er involvert i slike hendelser blir tatt ut av tjenesten og fulgt opp.

Ny lokfører var på plass rundt 14.15 og toget rullet videre noen minutter senere.

Positiv til informasjon, skuffet over manglende alternativ transport

Passasjer Torbjørn Fossen opplyser til Trønder-Avisa at de reisende ikke merket noe før toget bare stoppet. Etter fem til ti minutter fikk de beskjed om at toget hadde skadet en person og at de ventet på politi og helse.

Fossen er en av mange passasjerer som skal reise videre med fly fra Værnes. Han berømmer NSB når det gjelder informasjonsflyten, men er skuffet over at det ikke ble ordnet med alternativ transport.

– Det er skuffende at de ikke har klart å oppdrive en buss eller taxi til Værnes, sier Fossen til Trønder-Avisa.

En del forsinkelser og delinnstillinger

Bane Nor melder på sitt nettsted at Nordlandsbanen ble stengt for trafikk mellom Skogn og Levanger på grunn av hendelsen.

– Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta, skrev Bane Nor ved 13.30-tiden.

Pressevakt Nina Skage i NSB opplyste til Trønder-Avisa ved 14.10-tiden at det blir en del forsinkelser og delinnstillinger som følge av trafikkstansen på Nordlandsbanen mellom Skogn og Levanger mandag.

– Delinnstillinger betyr at noen strekninger ikke vil bli trafikkert som oppsatt, men vi regner med at alt er i rute igjen om halvannen til to timer, sa Skage.

Delinnstillingene omfatter at ett nordgående tog blir innstilt fra Røra til Steinkjer, med ankomst Steinkjer 14.16. I tillegg blir ett tog i motsatt retning, fra Steinkjer til Røra med avgang 14.28 fra Steinkjer, innstilt.

– Nordgående tog snur på Røra og går i stedet i retur derfra til Trondheim. I tillegg blir ett tog mellom Trondheim og Lundamo innstilt, sa Skage.