Verksted brant til grunnen

Fredag ettermiddag begynte det å brenne i en bil inne i Frosta Bilverksted. Bare noen timer senere var hele verkstedet brent til grunnen.

  Foto: Per Birger Mossing

  Foto: T-A Tipser

  Foto: Per Birger Mossing

  Foto: Per Birger Mossing

Nyheter

Politiet meldte på Twitter at de rykket ut til en bilbrann på Frosta klokken 17.04. Brannen skal ha startet i en bil inne på Mekonomen-verkstedet Frosta Bilverksted.

Slokningsarbeidet startet klokken 17.15, og alt tilgjengelig mannskap ble kalt ut. Klokken 17.50 opplyste politiet om at brannen hadde blusset opp, og verkstedet var overtent.

Full overtenning

Det var kraftig røykutvikling på stedet, og Trønder-Avisa fikk flere bilder fra tipsere som viser at røyken var godt synlig fra lang avstand. Også fra E6 var røyken fra brannen på Frosta synlig.

  Foto: T-A Tipser

Inne i verkstedet var det flere acetylenflasker. Politiet ba derfor folk om å holde minst 300 meters avstand til brannstedet.

Politiet sperret også veien mellom Frosta sentrum og nordsia av Frosta.

Trønder-Avisas fotograf på stedet fikk opplyst fra politiet at veien ble stengt på grunn av farlig røyk. På grunn av vindforholdene la røyken seg langs bakken i et stort område rundt brannstedet. Det ble også hørt flere kraftige smeller fra verkstedet. 

Evakuerte nabobygg

– De nærmeste husene er evakuert. Vi oppfordrer også folk til å skjerme seg fra røyken. Om nødvendig trekke innendørs og lukke vinduene, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Trøndelag politidistrikt.

  Foto: Per Birger Mossing

Brannvesenet måtte konsentrere seg om å hindre spredning av brannen, og lot derfor verkstedet brenne opp. De jobbet også med å kjøle ned området hvor gassflaskene befinner seg.

Rykket ut med skarpskyttere

Klokken 18.25 opplyste Lægdheim til Trønder-Avisa at politiet også rykker ut med skarpskyttere. En time senere besluttet de å forsøke å skyte hull på flaskene i verkstedet.

Morten Brøndbo ved 110-sentralen i Namsos opplyste klokken 18.40 om at det ikke lenger var spredningsfare, og at verkstedet er å betrakte som utbrent.