Ola Borten Moe fratrer som nestleder inntil videre

Ola Borten Moe fratrer som Sp-nestleder inntil videre, melder NRK.
Nyheter

Ola Borten Moe har varslet partiet om at han fratrer som nestleder inntil saken om meldingen til Liv Signe Navarsete er løst. Det melder NRK sent mandag ettermiddag.

– Dypt beklagelig

– Det er en dypt beklagelig melding Liv Signe Navarsete selvsagt ikke skulle hatt. Nå handler dette også om hvilke muligheter jeg har til å fylle tillitsvervet som nestleder i Sp, og per nå er det umulig, sier Moe til NRK.

Borten Moe mener det skapes så mye tvil, usikkerhet, beskyldninger og rykter at det er umulig å fungere som nestleder.

– Krevende å være tillitsvalgt

– I denne perioden der alt handler om å finne ut hva som skjedde på denne hytteturen der jeg deltok, er det krevende for meg å være sentral tillitsvalgt. Jeg håper inderlig at saken blir løst, og at vi kan komme tilbake i normal gjenge, men inntil videre er det der saken står, sier Moe.

Deltok på hytteturen

Ola Borten Moe var en av ti personer som var på den mye omtalte hytteturen der noen sendte en grov melding til Liv Signe Navarsete.

Alle nekter for å ha sendt meldingen, og partileder Trygve Slagsvold Vedum vil anmelde saken dersom ingen har meldt seg innen onsdag.

Arnstad advarer mot spekulasjon og kollektiv avstraffelse

Marit Arnstad (Sp) mener kommentatorer bør passe seg for å spekulere om fakta rundt trakasseringsmeldingen i Senterpartiet.