Frp: Statens tilbud til bøndene er i overkant

Statens tilbud til bøndene er svært godt og vil løfte næringen uten å føre til overproduksjon, mener Frps landbrukspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen.
Nyheter

Han mener statens tilbud på 1 milliard kroner til bøndene er et historisk godt utgangspunkt for forhandlinger. Jordbruksorganisasjonene har krevd 1,83 milliarder kroner.

– Dette er et svært godt tilbud, og etter min mening faktisk i overkant, sier stortingsrepresentanten etter at staten har lagt fram sitt tilbud fredag.

– Med hensyn til situasjonen vi har vært i med overproduksjon og andre utfordringer, er dette et tilbud som vil løfte næringen uten at vi risikerer større overproduksjon. Regjeringen legger opp til økt lønnsomhet over hele landet, og at dette arbeidet skal være lønnsomt for den norske bonden, sier Johansen.


Regjeringen tilbyr bøndene 1 milliard kroner

Regjeringens tilbud til bøndene har en ramme på 1 milliard kroner, hvorav 670 millioner bevilges over statsbudsjett. Bøndenes krav er på 1,83 milliarder. 

 

Bondelaget: Regjeringen tar ikke utfordringer i landbruket på alvor

Norges Bondelag er ikke fornøyd med statens tilbud i jordbruksoppgjøret og reagerer særlig på kutt i overføring til sauebøndene.