VG: Hyret inn torpedoer for å skade tingrettsdommer

Politiet mener finansakrobaten Christer Tromsdal (49) hyret inn flere torpedoer for å skade eller drepe en tingrettsdommer – i en straffesak mot seg selv i 2012, skriver VG.
Nyheter

I tillegg mener politiet i følge avisen at et gjengmedlem i 30-årene samarbeidet med Christer Tromsdal om torpedooppdraget.

Nå har Oslo statsadvokatembeter tiltalt begge to for motarbeiding av rettsvesenet, under særdeles skjerpende omstendigheter.

Tromsdal har nektet straffskyld under hele etterforskningen, og 49-åringen risikerer inntil ti års fengsel om han blir dømt. Det samme gjelder gjengmedlemmet i 30-årene.

Jaget med håndvåpen

Sent om kvelden Søndag 10. juni 2012, slo to maskerte menn seg inn i eneboligen til et ektepar på Vollen i Asker med en blå slegge og balltre.

De to mennene gikk målrettet etter mannen i huset, helt til han trakk frem et håndvåpen fra nattbordsskuffen og siktet mot dem.

Da forsvant torpedoene fra eneboligen – og videre i en ventende bil.

Feil hus?

I nabohuset bodde en eldre kvinne, hvis mannen i huset var ansatt som dommer i Oslo tingrett.

I denne perioden i juni i 2012 var denne mannen faglig meddommer i en omfattende bedragerisak i Oslo tingrett.

En av politiets hovedteorier var at de maskerte gjerningsmennene hadde slått seg inn i feil hus, og at deres egentlige oppdrag var å skade eller ta livet av meddommeren i bedragerisaken i Oslo tingrett.
Tromsdals anke i meddommer-saken forkastet

Bedrageridømte Christer Tromsdal får ikke behandlet ankesaken sin i Høyesterett.

 

Christer Tromsdal fortsatt varetektsfengslet

Asker og Bærum tingrett mener mistanken mot bedrageridømte Christer Tromsdal fra Verdal er styrket, og han må sitte fire nye uker i varetekt i meddommersaken.

 

Meddommer og ektepar er fornærmede i Tromsdal-saken

En meddommer og et ektepar som ble utsatt for et boligangrep i 2012, har fått status som fornærmede i saken mot Christer Tromsdal. Tirsdag framstilles Tromsdal igjen for varetektsfengsling.Christer Tromsdal siktet for trusler

Bedrageridømte Christer Tromsdal er siktet for trusler etter at han ble pågrepet i en samordnet politiaksjon søndag kveld. Tromsdal fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.