Kraftig brann i firemannsbolig

  Foto: Martin Fossland / Namdalsavisa

  Foto: Martin Fossland / Namdalsavisa

Nyheter

Klokken 22.30 tirsdag kveld skriver politiet at de har fått melding om brann i en firemannsbolig i ved Byåsen i Namsos. Brannvesenet er på stedet, og bekrefter at det er full fyr i andre etasje.

Politiet opplyser at en kvinne og et barn blir med ambulansen til sykehuset etter å ha blitt utsatt for brannen, og at skadegraden foreløpig er uklar.

Bor seks mann i firemannsboligen

Torgeir Bakkland i politiet sier alle i boligen skal ha kommet seg ut.

– Vi mener nå at det ikke er folk i firemannsboligen. To personer er fraktet fra stedet med ambulanse. En kvinne og ett barn. Disse skal ha pådratt seg brannskader, sier Bakkland.

Ifølge politiet bor det seks personer i firemannsboligen. En person skal være bortreist, mens tre andre personer evakuerte på egen hånd.

Namdalsavisas journalist på stedet sier det ikke er åpne flammer å se, men at det er mye røyk som kommer ut fra boligen.

Naboene rykket ut

Nabo av firemannsboligen, Karl Emil Meidal, satt inne og så på tv da brannen brøt ut.

– Jeg og fruen satt inn og så tv, så plutselig roper hun at det brenner. Da så vi flammen brøt ut av andre etasje, sier Meidal.

– Da løp vi ut, og de hadde allerede begynt å evakuere. Vi så om det var flere igjen, så vi var ganske sikre på at folk hadde kommet seg ut. Det ble veldig dramatisk da det sto på som verst, sier han til NA.

Patruljen på stedet anmoder beboere i området, og publikum for øvrig, om å holde seg innendørs eller borte fra stedet da det er mye røyk på stedet.

Brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannen.

Klokken 00.10 meldte også sykehuset i Namsos om at kvinnen og barnet som ble sendt til sykehuset har lettere skader etter brannen.


Håvard (32): – Det brant over hodet på meg

Håvard Høstland (32) hadde nettopp lagt seg i senga da han hørte lyder i etasjen over. – Jeg løp opp trappa og så at flammene sto ut av soverommet.