Brannvesenet måtte slukke stort bål i Sprova

– Oppfordrer virkelig folk til å tenke seg om.

Brannvesenet rykket ut til et større bål i Sprova onsdag.  Foto: Olav Lorentsen

Nyheter

Politi og brannvesen rykket ut til et større bål i Sprova onsdag formiddag.

Det ble først meldt om brann i en bolig, men det viste seg å være et større bål, opplyste operasjonsleder Viola Elvrum i politiet til Trønder-Avisa.

Det var en ambulanse som ved en tilfeldighet kom over bålet.

– Vi rykket først til det vi trodde var en husbrann, men bålet skal være av en slik størrelse at vi kjører alle enheter fram til stedet, sa Lars Ove Øye ved 110-sentralen i Namsos klokka 10.25.

Kontroll

I 11-tida hadde brannvesenet fått kontroll på situasjonen.

– Det var så mye flammer og røyk at det for forbipasserende så ut som en husbrann. Det var heldigvis ikke det, men et svært bål i nærheten av skogen. Det var snakk om hogstavfall og trevirke, såvidt vi kunne se, forklarer Arnstein Kvelstad, innsatsleder brann.

– Det er såpass tørt i skogen at vi valgte å slukke det. Med litt vind ville det vært stor fare for spredning, derfor ville vi ta det før det kom ut av kontroll, fortsetter Kvelstad.

(Saken fortsetter under bildet.)

  Foto: Olav Lorentsen

 

Oppfordrer folk til å tenke

Han er klar i sin tale når det gjelder brenning utendørs:

– Vi oppfordrer virkelig folk til å tenke seg om før de tenner på ting ute. Det er veldig tørt ute i skogen og mye tørt gress. Da skal det veldig lite til før det blir spredning. Det må vi for all del unngå, slår han fast.

I kommunene Verdal, Levanger og Frosta er det fra og med 16. mai totalforbud når det gjelder bålbrenning. Det er ennå ikke vurdert i kommunene lenger nord.

– Det er ikke noe som er diskutert på nåværende tidspunkt. Det viktigste er at folk tenker nøye gjennom forholdene før man tenner på, sier Kvelstad.

PS: Politiet skriver på Twitter at det er opprettet sak mot grunneier.


Nå er det forbudt å brenne bål i Verdal, Levanger og Frosta

Forbudet gjelder fra og med 16. mai. Tar du sjansen og fyrer grillen, kan det bli veldig dyrt om det går galt.

 

To lettere skadet i brannen i Namsos

Helse Nord-Trøndelag opplyser i en pressemelding tirsdag kveld at en kvinne og et barn pådro seg lettere skader i brannen.

 

Håvard (32): – Det brant over hodet på meg

Håvard Høstland (32) hadde nettopp lagt seg i senga da han hørte lyder i etasjen over. – Jeg løp opp trappa og så at flammene sto ut av soverommet.