Kraftig røyk steg opp fra skogbrann i Åsen

Like etter klokken 13.00 søndag meldte politiet i Trøndelag om at nødetatene rykker ut til det som er meldt inn som en skogbrann.

Det brenner godt i terrenget ved Åvika i Åsenfjord.   Foto: Johan Arnt Nesgård.

Like etter klokkken 14.30 var et helikopter i lufta over skogbrannen ved Åvika i Åsen.   Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

Ifølge politiet skal brannen ha oppstått i området ved Åvika i Åsenfjorden. Politiets operasjonsleder Hans Christian Jannisson sa først at brannen var cirka 300 i omfang, men 110-sentralen har senere justert dette ned noe.

– Brannen er ca. 200 x 200 meter i omfang, sier operatør ved 110-sentralen, Dag Kåre Ditløv.

Ingen fare for spredning

Det har ikke vært fare for spreding til hus og hytter i området. Klokken 16.40 bekrefter brannvesenet at de har kontroll på ytterkantene på brannen og at det ikke er fare for at den sprer seg.

– Det er ingen indikasjoner eller fare for spredning nå, sier Ditløv.

Brannvesenet driver med etterslukking i området, sammen med skogbrannhelikopteret fra Værnes.

Var redd for hytta

Arild Aurdal eier en av hyttene i området, Han er bekymret for hytta og frylter at vinden gjør det vansklieg for brannevsenet å få kontroll på situasjonen.

– Jeg så røyken stige opp fra området cirka klokka 14.30. Da var vi ved Langstein på veg til hytta, og jeg trodde første det var snakk om et lite bår. Vindretningen er ugunstig og jeg bekymret for hytta, sier Aurdal. 

Turgåer oppdaget brannen

Politiet opplyser at det var en turgåer som meldte om røyk fra det aktuelle området. Brannvesenet rekvirerte helikopter for bistand i slukkingen.

Klokken 15.50 har politiet forlatt stedet.

– Meldingen fra brann er at de nå har kontroll. De driver med slukking - det samme gjør helikopteret, sier operasjonsleder Lars Letnes.

Brannvesenet vet foreløpig ikke hva som kan ha startet brannen.

Like etter klokkken 14.30 var et helikopter i gang med å forsøke å slokke skogbrannen ved Åvika i Åsen.   Foto: Johan Arnt Nesgård