I år var det Per fra Ytterøy som fikk en drømmedag med MOT

Hvert år realiserer organisasjonen MOT noen av drømmene som niendeklassingene sender inn.

Rektor Oddrun Laugsand ved ungdomsskolen på Ytterøy og Erling Daae Forberg (MOT – coach) synes Per Nøst var en verdig drømmedag-kandidat.  Foto: Privat

Nyheter

Onsdag i forrige uke ble ikke helt som Per Nøst hadde planlagt.

Første skoletime trappet Rune Olsen, (regionkontakt) og Tore Sandnes (leder for MOTs drømmefond i Norge) opp i klasserommet til ungdomsskolen på Ytterøy.

Der fikk Per beskjed om at hans drøm skulle gå i oppfyllelse, og at han skulle avslutte skoledagen og bli med ferga over.

Skrev brev

I november skrev Per et brev til MOT der han forklarte at han ville skrive en sang om mennesker som har det vanskelig. Per har selv en kreftsyk kamerat og dette var noe av årsaken til at han ønsket seg en dag i studio for å spille inn en sang.

Dette er den eneste drømmen i Trøndelag som MOTs nasjonale drømmefond gjennomfører dette skoleåret.

Her er litt av Pers drøm:

"Jeg drømmer om å skrive en sang som inneholder hvordan livet mitt er i dag og hvordan jeg ønsker det skal være i fremtiden. Mange sliter jo psykisk og med sykdom, og jeg ønsker å få dette frem i en sang. Denne sangen vil jeg at skal spilles inn i studio"

Havnet i studio

Ferden gikk først til Inderøy Videregående skole der Per fikk en time med 1.-årselevene på musikklinjen. Dette for å få et innblikk i hvordan det er å være elev der. Deretter fikk han omvisning på skolen med de samme elevene før en god lunsj ble inntatt.

Etter dette kjørte vi til Røra der vi brukte resten av dagen i studioet til Kenneth Aksnes. Han driver firmaet "Lydfolket" og har nettopp pusset opp en gammel låve/fjøs til et moderne studio mm.

Her fikk Per en omvisning og et innblikk i det å ha studio, og hvordan Kenneth har bygget stein på stein for å komme dit han er i dag.

Fantastisk dag

På tur tilbake  til Ytterøy får Nøst spørsmål om hvordan dagen hans har vært:

-  Jeg har hatt det helt fantastisk. Har fått masse inspirasjon og motivasjon til å fortsette med sangen. Jeg er målløs, svarer Per Nøst.


Bakgrunnen for MOTs drømmefond:

  • Andreas Ebbesens drøm og tur over Grønland ble gjennomført i perioden 23. mai–11. juni 2003, som 13-åring, sin drøm med MOT. Sammen med sin far, Ola, gikk han over Grønland på ski.
  • Hjemme satt Andreas’ bestekompis, Kasper, som var pressekontakt for Andreas.
  • Dette teamet på tre samlet inn tilsammen 75.000 kroner til MOT. De startet dermed MOTs drømmefond, som skal brukes til å stimulere og realisere andre ungdommers drømmer.  
  • Derfor vil alle 9.klassingene som har MOT på sin skole, rundt om i hele Norge, få muligheten til å fortelle om sin drøm til MOT. MOT drømmefond vil hjelpe noen av disse ungdommene med å nå sine drømmer