Frp-politiker Kristoffer Vikan ble møtt av drapstrusler skrevet på vinduene da han kom hjem fra jobb.

En maidag i fjor opplevde nestleder i Frp i Trøndelag, Kristoffer Vikan (23) fra Steinkjer, at noen skrev trusselbrev og drapstrusler rettet mot han selv.  

Ordene «død jøde» var skrevet på vinduene til Vikan. Foto: Privat 

Her er lappen som var festes til Vikans bil. Foto: Privat 

Nyheter

Det var NRK som først omtalte saken.

En morgen fant Vikan en lapp i bilvinduet, der sto det blant annet at avsenderen «hyller vold mot sånne som deg» og at «du skal ikke tro at vi ikke ser deg, og vet hvor du er», skriver NRK.

Da Vikan kom hjem på kvelden samme dag, ble han møtt av ordene «død jøde», som var skrevet på to av vinduene hans.

– Jeg ble ordentlig redd og paranoid, for denne påskriften var ikke der på morgenen da jeg fant brevet på bilen. Jeg begynte å lure på om noen hadde fulgt etter meg på arbeid, visste noen hvor jeg var til enhver tid?, sier Vikan til NRK.

Hendelsene fant sted i fjor, men det er først nå, litt over et år senere, at Vikan velger å fortelle åpent om truslene til NRK.  Vikan skriver dette om hendelsen på sin facebook-side onsdag kveld:

– Skulle ønske jeg kunne si at politikk og engasjement var fryd og gammen hele tiden, men dessverre så opplever noen av oss en bakside av det også. Håper alle dere som synes det er greit å sitte og komme med trusler mot folk som bruker tiden sin på å engasjere seg tar seg noen minutter og ser innslaget på midtnytt hvor NRK gjør et intervju med meg. Jeg hater hat, og ber alle dere andre på sosiale medier ta dere sammen og slutte med hetsen. Uansett om det er en lokalpolitiker eller en toppolitiker. Ikke greit!

Kristoffer Vikan  Foto: Lars Lilleby Macedo