Stiklestad endrer Olsok-programmet for Nato-sjefen

Jens Stoltenberg, årets Olsokprofil på Stiklestad, komprimerer oppholdet til en dag.

Komprimert: Nato-sjefens opphold på Stiklestad blir koprimert til en dag. Skal du få med deg olsok-profilens tale og samtale med Ane Grosvold, er det torsdag 26. juli som gjelder.  

Nyheter

Nato-sjef Jens Stoltenberg vil som planlagt gjennomføre både tale og samtale med Anne Grosvold, men begge på samme dag. Dermed blir samtaleprogrammet mellom Jens Stoltenberg og Anne Grosvold flyttet fra fredag 27. juli til torsdag 26. juli.

- Vi har full forståelse for at det skjer endringer i Nato-sjefens kalender. Det er ingen dramatikk i dette. Nå vil alt skje samme dag. Det blir et tett og fint program. Vi er kjempeglad for at vi kan beholde begge programmene. Det er viktig for oss, sier direktør Turid Hofstad ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, til Adresseavisen.

Takknemlig for oppgaven

Jens Stoltenberg ble i januar gjenvalg som leder for Nato i to nye år. Da det samme måned ble kjent at han kommer til Stiklestad som årets olsokprofil, ga Stoltenberg utrykk for at han gleder seg.

– Jeg er takknemlig for å bli årets Olsokprofil. Stiklestad er en arena for gode samtaler og viktige debatter, og evner å bruke historien til å forstå nåtiden, og debattere hvordan møte framtiden. Det er viktig, både i et norsk og et internasjonalt perspektiv. Jeg gleder meg derfor til å delta på Olsokdagene i sommer, sier Stoltenberg.

Krevende jobb

For de fleste er Stoltenberg utvilsomt mest kjent som Norges statsminister i en årrekke. I en verden i forandring, har han nå en av de mest krevende, utfordrende og spennende jobber man kan ha, i kraft av å være NATOs øverste leder og generalsekretær. Det er med andre ord en svært spennende og profilert olsokprofil publikum får møte i foredrag og gjennom samtaleprogram under Olsokdagene på Stiklestad 26. og 27.juli 2018.


Jens Stoltenberg er årets Olsokprofil

– Jeg er takknemlig for å bli årets Olsokprofil, sier NATO-lederen.