Spaceworld er konkurs

Elektronikkjeden Spaceworld Soundgarden har begjært oppbud. Selskapet har 38 butikker og 250 ansatte.
Nyheter

Fagbladet Elektronikkbransjen skriver at selskapet leverte begjæringen om oppbud torsdag. Selskapet oppsto som en fusjon mellom Spaceworld og Soundgarden for tre år siden, og målet var å skape en ledende butikkjede innen hi-fi, andre lydprodukter, hodetelefoner, mobil og tilbehør.

– Dessverre ble oppstarten mer kostbar og krevende enn planlagt, og kjeden leverte følgelig et negativt resultat for 2016 som var mye større enn forutsatt. Denne utviklingen ble gradvis snudd i 2017, der det ble gjennomført betydelige kostnadsbesparelser og en nedskalering av antall butikker, heter det i en pressemelding fra selskapet.

I nordre del av Trøndelag har Spaceworld kun en butikk – på Moan i Levanger.

Spaceworld Soundgarden AS omsatte for 307 millioner kroner i 2017.