Lagrer sola på batteri

Familien Vågen lagrer strømmen fra solcelleanlegget på garasjen i batteri som tidligere har gjort jobben i en elbil.

Batterier: Strømmen som produseres av solcellepanelene på garasjetaket kan lagres i de tidligere elbil-batteriene som er montert på veggen i garasjen. Fra venstre huseier og daglig leder Magnus Vågen i Binde Framtid AS, prosjektleder Jan Inge Bergsmo i Elman AS og daglig leder Arne Ivar Sundseth i Hvacs som har levert solceller og batteri.  Foto: Marius Langfjord

Nyheter

I boligen til familien Vågen er det installert to store batterier fra en utrangert elbil – hver på 4,2 kilowattimer. Med en samlet kapasitet på 8,4 kilowattimer bidrar de til at familien skal være selvforsynt med strøm i store deler av sommerhalvåret. På solrike dager vil familien faktisk selge strøm.