Potetbonde på Utøy i Inderøy får hjelp til å vanne åkeren

Brannvesenet rykket ut for å redde poteter

– Det er første gang vi har berget en åker, sier brannsjef Håvard Bye. Vanningsforbudet på Inderøya har rammet jordbruket hardt. Det har gitt brannvesenet nye og uventede oppgaver.

Nødhjelp: Åkeren med poteter på Utøy i Inderøy holdt på å tørke ut. Brannvesenet rykket ut med 600 000 liter vann for å redde årets avling. Daglig leder i Agrovin AS, Jon Marius Stene, sier situasjonen er alvorlig. Potetene skal bli til knoller for neste års settepoteter.  Foto: Stine Lise Wannebo

Nyheter

Etter nærmere tre måneder med lite regn så Jon Marius Stene på Rostad gård ingen annen råd enn å vende seg til brannvesenet for å redde de mest dyrebare potetene. De 13 dekarene med settepoteter har tatt tre til fire år å dyrke fram. Og de trenger to år til før de er klare for å tas opp for godt.