Flertall for krisepakke til tørkerammede bønder

Det er flertall på Stortinget for å gi ekstra penger til bønder som er rammet av tørken. I Sverige har man allerede gitt en krisepakke på 1,2 milliarder kroner.

Kan få erstatning: Stortinget har flerall for å hjelpe bøndene som er rammet av tørken. Den varme sommeren har gitt dårligere avlinger på Skei gård på Sparbu. Ekteparet Gunn Odlaug Skei og Oddvar Arne Austad sjekker værmeldingen jevnt og trutt, og fôrer ungdyra på gården med rundball fra i fjor.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

– Når svenske myndigheter kommer med en krisepakke, hvorfor kommer ikke Norge med det? Vi sitter på mer penger i statskassa enn det Sverige gjør. Nå må regjeringen komme med en krisepakke, og det må til for framtida, sier leder Merete Furuberg i Småbrukarlaget til Nationen.