Trønderne dreper veps i massevis med hjemmelaget blanding. Nå er butikkene tomme for tørrgjær.

Gjærsalget doblet på grunn av vepse-felle

Butikkene melder om stor etterspørsel etter tørrgjær for å lage vepse-sats. Ekstremvarmen gjør at årets bestand av veps har blitt ekstra stor.

Hos Tore Håkon Egge på Coop Extra på Skogn har det vært stor etterspørsel etter tørrgjær helt siden vepse-satsen ble kjent. Sammenlignet med samme uke i fjor har butikken solgt over dobbelt så mye tørrgjær.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

Forrige uke omtalte Trønder-Avisa blandingen som skal tiltrekke seg og fange veps. Ved hjelp av sukker, vann og tørrgjær fanger trønderne veps som aldri før, og sosiale medier oversvømmes av bilder av vellykkede vepsefeller. Nå kan flere butikker melde om en eksplosjon i salget av tørrgjær.