Lanserte stort rusprosjekt på Levanger videregående skole

Auditoriet på Levanger videregående var tirsdag fylt av helse- og oppvekstelever som skal ha spesielt fokus på én ting i ukene framover: rus.

20 år etter: Selv om rusmiljøet som beskrives i «I skyggen av oljeeventyret» eksisterte for 20 år siden, mener både skolen og elevene at de kan ta lærdom fra det som skjedde i Verdal. – Det er greit å se hvordan det kan gå, sier Pia Hokstad-Vik (andre fra høyre), som sitter sammen med Julie Arnstad (t.v.) og Siri Haugan.  Foto: Harald Sæterøy

Det er jo relevant for oss. Det er greit å se hvordan det kan gå.

Siri Haugan
Nyheter

LEVANGER: Temaet har dessverre blitt hyperaktuelt i Levanger. I sommer har russituasjonen eskalert og flere tiltak er nå igangsatt etter at flere har ropt varsku om ungdommer som ruser seg på det som skal være harde stoffer.

Lærer for helse- og oppvekst-elevene, Heidi Herje, forteller at studiet har hatt rusprosjekt på klassenivå i flere år tidligere, men at skolen i år har valgt å trappe opp prosjektet.