Tore O. Sandvik har dobbelt så stor oppslutning som Tomas Iver Hallem:

Sandvik er velgernes favoritt som fylkesordfører

Tre av ti trønderske velgere mener Tore O. Sandvik (Ap) er best egnet som fylkesordfører etter valget om ett år.

Favoritt: Fylkesordfører Tore O. Sandvik er velgernes favoritt til å fortsatt være Trøndelags fremste politiker. Nesten tre av ti velgere mener han er den som er mest skikket til å inneha det vervet. Men fortsatt er det mange som ikke har gjort seg opp noen mening: Hele 40 prosent av de spurte sier at de ikke vet hvem de ønsker som fylkesordfører. Foto: Johan Arnt Nesgård  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

Det viser en fersk måling Sentio har gjort for Trønder-Avisa. Sandvik er velgernes soleklare favoritt, og har nøyaktig dobbelt så stor oppslutning som Tomas Iver Hallem (Sp), som for lengst har sagt at han vil bli Trøndelags neste fylkesordfører. Blant velgerne i Trondheim er det bare 6,2 prosent som vil ha Hallem i fylkesordførerstolen, mens i gamle Nord-Trøndelag sier 25 prosent av velgerne at han er førstevalget.