Stabil utvikling på Værnes

I august måned reiste 0,3 prosent flere passasjerer over Trondheim lufthavn Værnes sammenlignet med august måned i fjor.

Færre på utland: Trafikken direkte til utlandet fra Værnes var i august 7 prosent lavere enn i 2017. Reduserte avganger sammenlignet med august 2017 ga en reduksjon i antall reisende til Amsterdam og London.  Foto: Svein Helge Falstad

Nyheter

Innlandstrafikken økte med 3,4 prosent og det er fortsatt trafikken til Oslo lufthavn som øker mest med en vekst på nærmere 6 prosent i antall passasjerer, skriver Avinor på Værnes i en pressemelding.

Utlandstrafikken dalte

Trafikken direkte til utlandet fra Værnes var i august 7 prosent lavere enn i 2017. Reduserte avganger sammenlignet med august 2017 ga en reduksjon i antall reisende til Amsterdam og London, mens trafikken til Chania, Riga og Gdansk fikk en god positiv vekst.

Hittil i år er antall passasjerer på nivå med 2017. Trafikkbildet er preget av en del kanselleringer i forbindelse med uvær i vinter og flyttingen av Norwegian sitt basefly til Oslo.


Her går far og sønn inn for en historisk landing

Torsdag sto Stein Erik Langlid (53) og sønnen Kristian (26) for en historisk begivenhet i Norwegian: De var første far og sønn som fløy et Norwegian 737 sammen.

 

Flere avganger

– En økning i antall avganger til Evenes, Kristiansand, Gdansk og Split er godt mottatt med flere reisende, tilsvarende ser vi en reduksjon i antall reisende på destinasjoner med redusert tilbud, opplyser sjef forretningsutvikling Ellen Weidemann i Avinor AS ved Trondheim lufthavn Værnes.

Samlet steg trafikken på Avinors lufthavner med fire prosent i august, sammenlignet med samme måned i fjor. Over fem millioner passasjerer reiste i årets siste sommermåned.


Værnes skal bygges ut for 836 millioner

Kun ni millioner kroner inn i budsjettet for 2019.