Vil bidra til å løse Altibox-mysteriet

Ifølge reklamen skal interaktive tv-portaler gi lynraskt internett og grenseløs underholdning. Men for mange blir både boks og fjernkontroll et lite mysterium.
Nyheter

En interaktiv tv-portal kan gjøre deg til den suverene sjefen med fjernkontrollen, samme hvilke tv- eller filmleietjenester du måtte ønske, og uansett hvor du måtte befinne deg.

Problemet er bare at mange har et litt anstrengt forhold til fjernkontroller som byr på langt flere utfordringer enn vi behersker.

– Vi blir overlatt til oss selv og trykker på det vi finner trygt. Det betyr at vi betaler for et produkt med masse innhold som vi ikke bruker. Dette ønsker vi å gå gjort noe med.

Ferdig kursopplegg

Det sier Anne Ma Hagen som er kursansvarlig i Namdal Seniorforening. Hun forteller at hennes forening har hatt kontakt med mange som ønsker å finne ut av mysteriet med interaktive tv-portaler, i dette tilfellet Altibox.

I samarbeid med NTE har de utarbeidet et kursopplegg hvor NTE stiller med kursholdere. Det første kurset ble gjennomført i Namsos for to år siden og nå er turen kommet til Grong.

Sender stafettpinnen videre

Hun oppfordrer også andre seniorforeninger i Nord-Trøndelag til å benytte seg av kursopplegget som NTE tilbyr.

– Kurset er gratis både for medlemmer og andre, og NTE holder kursmateriellet, sier Hagen.