Politiet ber om to ukers fengsling for dobbeltdrapssiktet

Politiet ber varetektsfengsling i to uker for 18-åringen som er siktet for drap på to venner i Trondheim. Han har ligget i kunstig koma siden han ble pågrepet.

Voldsepisoden som endte med at en 17- og en 19-åring døde, skjedde i en leilighet i Trondheim sentrum. 

Nyheter

Den drapssiktede afghanske asylsøkeren ble skutt i beinet av politiet under pågripelsen på Trondheim sentralstasjon søndag. Han ble lagt i kunstig koma på St. Olavs hospital og har vært i den tilstanden siden, skriver Dagbladet.

– Han er fortsatt ikke avhørt, og situasjonen er den samme. Vi venter på en oppdatering fra sykehuset rundt klokka 14.00 på om han skal motta videre behandling eller vekkes fra kunstig koma, sier politioverbetjent John Ola Volden onsdag formiddag.

Tilstanden til den siktede er stabil, opplyser politiet i en pressemelding onsdag. De vil be om varetektsfengsling i to uker med restriksjoner.

– Etterforskningen fortsetter med fullt trykk, og vi har fått teknisk og taktisk bistand fra Kripos, opplyser politiet.

Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17) ble drept i Trondheim mandag. Begge hadde fått opphold i Norge. Dette gjelder også ungdommen som ble skadd og nå er utskrevet fra sykehus. Den siktedes situasjon i landet var imidlertid fortsatt uavklart. Han kom til Trondheim i august, etter å ha bodd på mottak et annet sted i landet.


Afghanere i Trondheim i sorg etter dobbeltdrapet

Leder i Afghansk sosiale og kulturelle forening sier miljøet i Trondheim kjente de fire involverte i dobbeltdrapet i byen mandag og ønsker de hadde gjort mer.

Siktet for dobbeltdrap i Trondheim ventet på asylavklaring

Den siktede for dobbeltdrapet i Trondheim er en asylsøker med uavklart situasjon. Både ordføreren og Redd Barna er kritiske til håndteringen av denne gruppen.

Trondheims ordfører: – Utrolig trist

Den siktede for dobbeltdrapet i Trondheim er en afghansk asylsøker med uavklart situasjon. Ordføreren er kritisk til håndteringen av de unge asylsøkerne.

Politiet har frigitt navnene etter dobbeltdrapet i Trondheim:

De to drepte i Trondheim var begge fra Afghanistan

De to som døde etter å ha blitt utsatt for grov vold i en leilighet i Trondheim mandag kveld, var begge afghanere. Det var også gjerningsmannen.

Tenåring skutt i beinet av politiet etter dobbeltdrap i Trondheim

To tenåringer døde av skadene de ble påført under en voldshendelse i Trondheim mandag kveld. Den mistenkte gjerningsmannen ble skutt i beinet under pågripelsen.