Ungdommer deltok i minnestunder for drepte skolekamerater i Trondheim

Ved både Melhus og Heimdal videregående skoler i Trondheim ble det onsdag holdt minnestunder for de to afghanske tenåringene som ble drept mandag.

Det flagges på halv stang på Heimdal videregående skole der tre av de fire involverte afghanerne går på skole.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nyheter

Flere hundre ungdommer møtte opp til de to minnestundene som ble arrangert ved Heimdal videregående skole, skriver Adresseavisen.

Tre av de involverte guttene var elever ved denne skolen, og en av dem var 17 år gamle Reza Alizada som var en av de to som ble drept i leiligheten i Prinsens gate i Trondheim sentrum mandag.

– Det er tunge dager for skolen vår, og det er viktig at alle får den hjelpen de trenger nå, sier rektor Elisabeth Tandstad.

Selv om storsalen har plass til 350 personer, valgte skolen å arrangere to minnestunder onsdag.


Politiet ber om to ukers fengsling for dobbeltdrapssiktet

Politiet ber varetektsfengsling i to uker for 18-åringen som er siktet for drap på to venner i Trondheim. Han har ligget i kunstig koma siden han ble pågrepet.

 

– Forferdelig

Charlottenlund videregående skole kjørte to busser med ungdommer som kjente 17-åringen, til minnestunden på Heimdal.

– Flere har gått på skole med Reza, eller spilt fotball sammen med ham. Det var viktig for oss at de fikk ta del i dette, sier rektor Marit Flak Stovner ved Charlottenlund til avisen.

Flere av ungdommene ble møtt av klemmer, tårer og støttende ord da de ankom storsalen på Heimdal videregående.

– Vi tenker på dem. Det er en forferdelig ting som har skjedd, sier fire gutter fra Charlottenlund.

– Vi mister hele tiden folk i Afghanistan, i Pakistan, Iran og Hellas. Nå har det også skjedd i Norge, sier en av dem.

– Uforklarlig og trist

Ved Melhus videregående skole ble det holdt minnestund for 19 år gamle Nasratullah Hashimi, som var elev ved skolen og som er den andre gutten som ble drept mandag. Det ble lagt fram en minnebok der elevene kunne skrive en siste hilsen til Hashimi, og det ble også holdt ett minutts stillhet i alle klassene.

– Det har vært en tung dag. Nasratullah Hashimi ble brått revet bort i går. Det som har skjedd er både uforklarlig og trist, skriver skolen på sine hjemmesider.

Skolens kriseteam, elevtjenesten og helsesøster var til stede for dem som hadde spørsmål eller behov for noen å snakke med.


Siktet for dobbeltdrap i Trondheim ventet på asylavklaring

Den siktede for dobbeltdrapet i Trondheim er en asylsøker med uavklart situasjon. Både ordføreren og Redd Barna er kritiske til håndteringen av denne gruppen.

  

Trondheims ordfører: – Utrolig trist

Den siktede for dobbeltdrapet i Trondheim er en afghansk asylsøker med uavklart situasjon. Ordføreren er kritisk til håndteringen av de unge asylsøkerne.

 

Tenåring skutt i beinet av politiet etter dobbeltdrap i Trondheim

To tenåringer døde av skadene de ble påført under en voldshendelse i Trondheim mandag kveld. Den mistenkte gjerningsmannen ble skutt i beinet under pågripelsen.