Lite penger til kultur

Regjeringen har kun smårusk å avse til kulturminister Trine Skei Grandes gamle hjemfylke.

Teatersjef Nora Evensen i Turnéteatret Trøndelag.  Foto: Johan Arent Nesgård

Nyheter

Regjeringen var fredag i Snåsa for å formidle at de foreslår en startbevilgning på 6 millioner kroner til nybygg for det sørsamiske museet Saemien Sijte, men da over Kommunal- og moderniseringsdepartementets budsjett.


Endelig kan vi sprette champagnen!

Saemien Sijte har ventet siden 1986. Fredag feires en god lekkasje fra kommende statsbudsjettet

 

Egentlig et kutt

Ut over det er det ingen grunn til å juble for kulturfolket i nordre del av Trøndelag. Vinneren må sies å være Teaterhuset Avant Garden i Trondheim som kan juble over at regjeringen i årene som kommer vil gi 7,5 millioner til utvikling av teaterhuset.